Morkos :)

Morkų chalva

900g morku
apie 100g sviesto
500ml pieno
300g cukraus(galima rudojo)
apie 100g ar kiek daugiau riesutu(migdolai,lazdynu..)
3 saukstai razinu
½ a.s. malto kardamono
½ a.s. cinamono(nebutinai)
Morkas smulkiai sutarkuoti(tarkiai)ir keptuveje,istirpinus sviesta,jas kepti 10 min ant vidutines ugnies.Daznai maisyti.Po to supilti piena,suberti cukru,migdolus,razinas.Pavirinti dar apie 30min,kol chalva pasidarys tirsta ir vienalyte,rinksis i vientisa mase.
Kai atves,suformuoti nedidelius rutuliukus,apvoliojant cukraus pudroje.

Kazkada daznai gamindavau morku kroketus.
Morku kroketai

4-5 morkos
100g zirniu miltu arba virtu ir sumaltu pupeliu(sojos)
½ a.s. kurkumos
½ a.s. kmynu
1/2a.s. kardamono
½ a.s. maltos kalendros
1s smulkintu svieziu petrazoliu
druskos,pipiru pagal skoni
Morkos sutarkuojamos.Sumaisomos su miltais arba virtomis pupelemis ir visais prieskoniais.Jei dedami miltai,ipilti vandens,kad tesla butu tirsta.Ikaitinti alieju ir kepti dedant po sauksta sios mases(it spurgas).Daznai vartyti,kol graziai apskrus.