Receptai su soja

Sojos farsa galima gaminti kuo ivairiausiai.Naudoti vietoj mesos farso,pvz:gaminant musu megiamus Zemaitiskus blynus,cepelinus,balandelius,blynelius su sojos idaru,su makaronais,idarytas darzoves...Cia tiems,kas negali apseiti be lietuviskos virtuves
Tai sunkiai virskinami patiekalu deriniai..Sveikiausia visgi derinti kartu su darzovemis.
Pvz,deti i darzoviu troskinius,sriubas ar maisyti su svieziu darzoviu salotomis.
Vien is sojos granuliu kotletukus paruosti sunku,nes jie ir paruosti,birus.Taciau jei valgomi kiausiniai,puikiai gausis ir kotletukai:sojos farsas sumaisomas su kiausiniu,truputi apkeptu darzoviu(svogunas,morkyte,cesnakas...)prieskoniu pagal skoni ir suformuoti kukuliai apkepami aliejuje.
Norfos parduotuvese buna jau paruosti kotletuku gaminimui sausa mase(nedideles popierines dezutes).Tereikia uzpilti karstu vandeniu,pabrinkyti ir suformavus apkepti.Buna ivairiu skoniu:su grybais,krapais.Skanu


Ant sausos keptuves paspirginau garstyciu seklyciu 1a.s.Tik butinai reikia dangti uzdeti nes sokineja,saudosi kai pajuodavo ir nustojo sokineti,dejau i keptuve supjaustytus saliero stiebus,kalafiora.Uzpylus vandeniuku patroskinau,o tuos saliero lapelius uzberiau kai jau susitroskino.Buciau dar idejus kokio naturalaus jogurto,bet


Pievagrybiai su žiedinias kopūstais

Ingredientai:
* Pievagrybiai 600 gramų
* Morkos 1 vienetas
* Svogūnai 0.5 vieneto
* Česnakai 1 skiltelė
* Žiediniai kopūstai nedidelis, 1 vienetas
* Sviestas, arba aliejus, kepti
* Druska pagal skonį
* Juodieji pipirai malti, pagal skonį
Gaminimas:
Padažui reikės:
2 šaukštų grietinės
2 šaukštų pomidorų padažo
1 šaukto sojos padažo

Pievagrybius kruopščiai nuplauti ir supjaustyti griežiniais. Morką sutarkuoti buroline tarka, pusę svogūno galvos bei česnako skiltelę susmulkinti. Žiedinį kopūstą taip pat.
Įkaitintame aliejuje arba išlydytame svieste pakepinti tarkuotas morkas. Joms šiek tiek suminkštėjus, dėti pievagrybius su žiediniais kopūstais ir tegul troškinasi uždengtoje keptuvėje. Neilgai trukus sudėti svogūną su česnaku. Viskam dar kiek pasitroškinus, supilti padažą ir toliau troškinti, kol visi ingredientai gerai išsitroškins. Pabaigoje paskaninti druska bei maltais juodaisiais pipirais.
Patiekti su virtomis bulvėmis

Sojų kotletėliai

Ingredientai:
* Soja, faršas, 200 gramų
* Kiaušiniai, 2 vienetai
* Kvietiniai miltai , 2 šaukštai
* Česnakai, skiltelės, 2 vienetai
* Svogūnai, 0.5 vieneto
* Sultinys, kubelis, 1 vienetas
* Morkos, 1 vienetas
* Druska
* Juodieji pipirai, pagal skonį
* Saulėgrąžų aliejus, 4 šaukštai

Gaminimas:
Sojos faršą užpilkite verdančiu sultiniu ir palaikykite apie 2 val. Galima nemirkyt, tuomet reikėtų faršą pavirt sultinyje kol suminkštės. Aliejuje tuo tarpu pakepinkite smulkiai sutarkuotą morką, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Į paruoštą soją įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir viską išmaišykite su pakepintom morkom, svogūnais ir česnakais. Papipirinkite bei padruskinkite pagal skonį ir formuokite kotletėlius. Keptuvėje kepkite tol, kol gražiai apskrus.